Facebook Twitter Instagram boeken

Ballonvaart Enschede Ballonvaren


Ballonvaren vanuit Enschede? U wordt ontvangen bij restaurant Het Middelpunt. Hier wordt u bij ontvangst een kopje koffie of thee aangeboden. Tijdens de koffie zal ons ballonteam zich aan u voorstellen en alvast een aantal dingentjes uitleggen over de ballonvaart. Na de koffie zullen we naar het veld vertrekken waar we gezamenlijk de ballon gereed gaan maken voor vertrek. Na de ballonvaart wordt u door ons weer teruggebracht naar restaurant Het Middelpunt.

Mocht u voor de ballonvaart een hapje willen eten, kunnen wij voor u een tafel reserveren zodat u voor de ballonvaart van een heerlijk diner kunt genieten. 

 

Luchtvaartbewegingen zijn in Enschede niet geheel onbekend. Zo vermoedt men dat al in 1785 een ballonvaart door een Fransman werd gemaakt in de buurt van Enschede. Op 28 augustus 1931 is het vliegveld Twente geopend. De eerste jaren was er een verbinding van vliegveld Twente naar Schiphol. Op 5 april 1940 werd het vliegveld gesloten, dat snel daarna weer in gebruik is genomen door Duitse bezetters. Vanaf dat moment werd het vliegveld voornamelijk gebruik voor militaire doeleinden. In 1966 werd het vliegveld ook weer opengsteld voor burgerluchtvaart. Om meer van de verdere geschiedenis te lezen, klikt u hier.

 

Adres:
Restaurant Het Middelpunt
Rembrandtlaan 56
7545 ZL Enschede
 Klik hier om een ballonvaart vanuit Enschede te boeken
 Ballonvaart foto's Enschede: