Facebook Twitter Instagram boeken

De dag van uw ballonvaart

De besproken dag mooi en stralend weer? Er zijn factoren die we niet in de hand hebben. Wij beslissen rond het middaguur of de geplande ballonvaart door kan gaan en houden u hier van op de hoogte. Gaat de ballonvaart door, dan zijn er een aantal zaken waarmee u rekening kunt houden.

 


Weersverwachting

In de zomerperiode wordt er door het KNMI elke ochtend een speciale weersverwachting uitgegeven voor de kleine luchtvaart. Deze verwachting gebruiken ballonvaarders om te beoordelen of het die dag mogelijk is om te ballonvaren. U krijgt zodra de beslissing genomen is bericht of de ballonvaart door gaat of niet. De piloot beoordeelt de verwachting en houdt hierbij rekening met de aanwezigheid van mogelijk regen in de buurt van de vertreklocatie, de windsnelheid en -richting. Op basis van de verwachting maakt de piloot een vluchtplan en heeft hij enigszins een idee waar hij zal uitkomen. Aangezien wij zijn overgeleverd aan de natuur is het altijd een verassing waar wij precies uit gaan komen. Dat maakt het ballonvaren ook zo bijzonder.


De ballonvaart gaat door

Het weer ziet er goed uit! De piloot heeft het weer beoordeeld en heeft een vluchtplan gemaakt. De windsnelheid en -richting zijn bekend en daardoor heeft de piloot enig idee waar hij uit gaat komen. Toch blijft het de vraag of wij uitkomen op de plek die de piloot verwacht, aangezien wij te maken hebben met een voorspelling. U krijgt rond het middaguur een telefoontje en op de afgesproken tijd en plaats treffen wij elkaar.


Kledingvoorschrift

Voor een ballonvaart raden wij u aan om comfortabele kleding te dragen. In de lucht is het ongeveer dezelfde temperatuur als op de grond en mocht het iets kouder zijn, dan zorgt de brander van de luchtballon ook nog voor wat warmte. Na het landen kan het wel wat afkoelen en is het aan te raden om bijvoorbeeld een vest bij u te hebben. Wij raden u af om slippers, sandalen of hakken te dragen, het is ten slotte niet bekend waar we landen! Dus trek lekker zittende, stevige schoenen aan! Vaak horen wij dat mensen een pet mee willen nemen, dit is geen probleem maar niet echt nodig.


Om mee te nemen

Belangrijk om mee te nemen zijn uw opgestuurde instapbewijzen! Ook raden wij u aan om een flesje water mee te nemen. Tijdens de ballonvaart maken wij foto's en plaatsen deze op de internetpagina, maar u mag natuurlijk ook uw eigen camera meenemen om zelf ook mooie foto's te maken. Let erop dat de verzekering de eventuele ontstane schade aan uw camera vaak niet vergoed. De camera gaat op eigen verantwoording mee!


Helaas de ballonvaart gaat niet door

Laten de weersomstandigheden het niet toe om te ballonvaren, dan zullen wij de ballonvaart afzeggen. Wij zijn afhankelijk van het weer en baseren onze keuze op de gegevens die door het KNMI verstrekt worden. Een aantal redenen om de ballonvaart af te zeggen, zijn bijvoorbeeld regen, onweer, mist, te veel of te weinig wind. Zo kan het dus zijn dat het prachtig weer is, maar dat de wind roet in het eten gooit. Wij leggen u aan de telefoon altijd uit waarom wij deze keuze gemaakt hebben. Het gaat tenslotte om uw en onze veiligheid! Wij maken een nieuwe afspraak voor een Mooieballonvaart.