Facebook Twitter Instagram boeken

Coronavirus en ballonvaren

 

Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een ballonvaart te maken!

Ballonvaart en het Corona virus. De hele wereld is in de ban van het Coronavirus. Ook Nederland is getroffen door dit ontzettend vervelende virus. De Nederlandse overheid heeft drastische maatregelingen genomen wat ook invloed heeft op het uitvoeren van onze ballonvaarten! 

 

Update: 03-11-2020  - Door de genomen maatregelen is het niet meer mogelijk om ballonvaarten uit te voeren op dit moment! In het openbaar is het verboden om met meer dan 2 mensen te zijn. Door deze genomen maatregel is het uitvoeren van ballonvaarten helaas (op dit moment) niet mogelijk! Wel zijn er ballonvaarten te boeken. U krijgt dan de instapbewijzen in een leuke geschenkverpakking toegestuurd! Boek toch een ballonvaart in een leuke geschenkverpakking!

-- -- --

Update: 10-07-2020  - Ballonvaarten zijn weer mogelijk met directe ingang! Er zijn een aantal regels waar wij ons aan moeten houden! Zo dragen zowel de passagiers, piloot en crewleden allemaal een mondkapje zolang de anderhalve meter regel niet in acht genomen kan worden. Dat betekent dat wij het mondkapje ophouden met het opbouwen van de luchtballon, tijdens de ballonvaart en na de landing. Ook wordt er voorafgaande van de ballonvaart een gezondheidsverklaring ingevuld en worden alle materialen voor en na de ballonvaart gereinigd. In de hele periode van de ballonvaart is er handgel beschikbaar, zowel op de grond als in de lucht.

-- -- --

Update: 07-05-2020  -  Op dit moment is het voor de ballonvaarder mogelijk om ballonvaarten uit te voeren zonder passagiers en of met familie uit eigen huishouden. Dit om langzaam weer te kunnen beginnen met onze activiteiten. Wij verwachten eind mei meer duidelijkheid te kunnen geven over de passagiers vaarten en wat voor maatregelen wij kunnen en moeten nemen om de ballonvaart op een verantwoorde manier uit te kunnen voeren.

-- -- --

Update: 05-04-2020  -  Deze maatregeld is op dit moment verlengt tot en met dinsdag 28 april! 

Zondag 15 maart heeft de Nederlandse regering besloten scholen en kinderdagverblijven te sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor alle horeca zoals cafés, restaurants en alle sportclubs. Het doel hiervan is alle sociale contacten zoveel mogelijk te beperken welke niet strikt noodzakelijk zijn, zodat wij met zijn allen de verspreiding van het Coronavirus tot een minimum kunnen beperken. Iedereen moet hierin zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Dus ook wij als aanbieder van ballonvaarten. Laten wij onze ballonvaarten gewoon plaatsvinden dan geven wij hiermee aan dat wij de ernst van de situatie niet inzien. En dus onze maatschappelijke verantwoording niet nemen.

Onze luchtballonmand biedt ruimte voor drie a vier persoon en de piloot. Helaas is het in acht nemen van het verzoek om een afstand aan te houden van anderhalve meter hierdoor niet mogelijk.Wij hopen dat door de genomen maatregelen van de overheid de groei en verspreiding van het Coronavirus op een verantwoorde en snelle manier gestabiliseerd wordt. Voor de ballonvaart sector zijn deze maatregelen op het moment erg vervelend maar dat staat niet in relatie tot de negatieve gevolgen voor mensen die getroffen worden door het Coronavirus zelf! Helaas moeten wij de start van het ballonvaartseizoen uitstellen maar zijn ervan overtuigd dat deze zomer nog voldoende mooie dagen over zullen blijven voor een MooieBallonvaart!