Facebook Twitter Instagram boeken

Ballonvaren in de winter

Ballonvaren in de winter, kan dat? Ja natuurlijk kan dat! Al wordt dat niet veel gedaan. Juist in de winterperiode zijn ballonvaarten prachtig! Doordat de ballonvaart zomers last heeft van thermiek is het niet mogelijk om overdag te ballonvaren, maar in de winter is deze mogelijkheid er zeker wel! Door de korte daglichtperiode warmt het aard oppervlak niet voldoende op om thermische activiteit te veroorzaken. In de winter hebben wij dus geen last van thermiek waardoor wij overdag kunnen ballonvaren.

En wat is er mooier dan in de winter te genieten van de natuur die volledig in rust is! Natuurlijk is er een kans dat het landschap bedekt is met een laagje sneeuw. Als het landschap bedolven is onder een laag sneeuw is het bijzonder om te zien dat alle sporen van mens en dier goed te waar te nemen zijn, zeker als wij met de luchtballon op lagere hoogte varen. Rookpluimjes die juist nu goed te zien zijn van industrieele gebieden. Een prachtige vertoning van alles wat er op de grond gebeurt en wat er te zien is vanuit onze luchtballon. 

De winterballonvaarten gaan door tot de maand april.

 

De dag voor de geplande datum hebben wij voor de eerste keer contact of wij het idee hebben of de ballonvaart door kan gaan op de dag zelf weten wij pas zeker of het weer toerijkend is voor een ballonvaart. Mochten wij de besproken dag niet kunnen ballonvaren dan spreken wij een nieuwe datum af, daarbij heeft u ook de keuze om op een mooie zomerse dag te ballonvaren. Mocht het er naar uit zien dat er geen sneeuw ligt, is dat geen reden om de ballonvaart te cancelen! 

 

 Foto's:

05-12-2016 - Winterballonvaart 2016

28-12-2014 - Winterballonvaart 2017


Ballonvaren in de winter Boeken